Wat is de Point of Sale?

Point of Sale is het verkooppunt waar producten of diensten gekocht worden. Materialen op deze locaties noemen we POS-materialen. Wat is nou eigenlijk het belang van POS-materialen?

Je stille verkoper

POS-materiaal ondersteunt de klant bij zijn aankoop en zorgt voor de juiste sfeer in de laatste stap naar de aanschaf van een product of dienst. Deze communicatie zorgt ook voor ondersteuning van het verkoopteam. POS-materiaal is eigenlijk je stille verkoper, die ook zijn steentje bijdraagt. 

Waar POS-materiaal inzetten?

POS-materiaal is een verkoopkans voor iedere retailer. De mens is namelijk van nature nieuwsgierig en zal getriggerd worden als hij een keuze moet maken. Wordt een keuze uitgelicht door middel van een actie op POS-materiaal, dan zal veelal het actieproduct de voorkeur krijgen. Aandacht is hier het sleutelwoord.

Online en offline

POS-materiaal is een onderdeel zijn van je complete customer journey.  Een online campagne die samensmelt met een offline call-to-action. Of vica versa. Live communicatie in je marketingmix en merkverhaal betekent top-of-mind awareness. 


Kracht van herhaling

Er is een stelling in de marketingwereld die luidt: men moet gemiddeld 7 keer met een boodschap in aanraking komen om een product te kopen of dienst af te nemen. POS-materiaal speelt een belangrijke rol in deze stelling; de laatste herhaling om de klant te overtuigen.

Meer weten wat POS-communicatie voor jouw merk kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!


Klik op de foto hieronder, om de video van de mobiele dealerkit van SEAT te bekijken.

Thumbnail foto - Peter Meeuwissen - CXN

MEER WETEN?

Meer weten over wat we doen en hoe we samenwerken met onze klanten? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn de makers van content met impact

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij houden je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen CXN. Schrijf je hieronder in!